Fitter met Fibromyalgie

Hoe vaak denk jij aan die vrouw die je was voordat fibromyalgie je leven ging bepalen? Hoe was het om die vrouw te zijn, weet je dat nog? Misschien had je een fulltime baan of werkte je parttime omdat je daar bewust voor koos. Misschien deed je aan sport? Had je een lievelingssport en was je daar fanatiek in of deed je meer iets voor de gezelligheid?

Tot je hoorde: “Het is fibromyalgie. Daar is niets aan te doen. Je moet er maar mee leren leven.”

Hoe herkenbaar is dit:

Je weet wat je wilt: een gezond gewicht, meer energie en weer blij zijn met je lichaam!

Hoe zou het voor je zijn als…

Hoe fijn zou dat zijn?

In mijn 1-op-1 traject leer ik jou alle stappen die ik heb gezet om mijn leven weer terug te krijgen. Ik leg je uit wat er in je lichaam aan de hand is en wat jij kan doen om de klachten te verminderen. Zo snap je waarom je bepaalde stappen moet zetten en ook hoe je daar later op verder kunt bouwen.

Klinkt dit voor jou te mooi om waar te zijn? Dat begrijp ik heel goed! Toch is dit precies hoe het nu voor mij is. Even ter illustratie: op het dieptepunt van mijn fibromyalgie kon ik per dag kiezen uit douchen of aankleden. Verder niets. Eén van die twee activiteiten putte me zodanig uit dat ik niets meer kon de rest van de dag. Maar nu heb ik een eigen praktijk, beweeg ik iedere dag, eet ik heerlijke maaltijden, doe ik leuke dingen met familie en vrienden en heb ik zelfs energie over om daarnaast verder te studeren.

Dat bereikte ik door me te focussen op de drie dingen die ook de basis vormen voor mijn traject:

Plantaardige voeding 

Ik leg je uit waarom (meer) plantaardige voeding voor jou de beste keus is en ik help je om de overstap te maken naar een gezonder voedingspatroon zodat jij meer energie hebt en je lichaam voedt in plaats van vult.

Mindfulness

Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen om de symptomen van fibromyalgie te verminderen is ervoor zorgen dat je stressniveau omlaag gaat. Ik leer je simpele routines die je kunt doen om rustiger in je goofd te worden en meer energie over te houden.

Beweging

Je hebt vaak pijn en je lichaam is stijf. Dit maakt het moeilijk om te bewegen. Maar toch is het ontzettend belangrijk dat je regelmatig beweegt. Het geeft energie en zorgt er ook voor dat je lichaam weer leert te ontspannen, wat vaak een probleem is als je fibromyalgie hebt.

Wat Fitter met Fibro jou oplevert:

Fitter met fibromyalgie

Omdat we 4 maanden lang samen gaan werken is het natuurlijk erg belangrijk dat we een klik hebben. Ik vind het ook belangrijk dat we allebei zeker weten dat ik de aangewezen persoon ben om jou verder te helpen. Voel jij nu van binnen dat Fitter met Fibro precies is wat jij nu nodig hebt? Plan dan gauw een kennismakingsgesprek door op de knop hiernaast te klikken.

Hoe is het om met mij te werken?

“Elles heeft niet alleen veel kennis in huis over plantaardige voeding maar doordat ze goed luistert en je de ruimte geeft om je verhaal te doen krijg je begeleiding en adviezen die echt goed werken!”
"Elles heeft als ervaringsdeskundige een goed beeld van waar je mee worstelt en weet je hierdoor uitstekend te begeleiden. Ze kan heel goed luisteren en inspireren!”

Wanneer is Fitter met Fibro iets voor jou?

Veelgestelde vragen over Fitter met Fibro

Een hele goede vraag, want jij hebt waarschijnlijk heel vaak gehoord dat er niets aan fibromyalgie te doen is. Ik beweer ook niet dat ik je helemaal kan genezen. Maar ik weet wel dat de stappen die ik heb gezet werken, niet alleen voor mijzelf maar voor een heleboel anderen.

Ik ben ervaringsdeskundige, ik weet wat je meemaakt omdat ik zelf meer dan 20 jaar fibromyalgie heb gehad.Ik heb zelf door plantaardig te eten, meer te gaan bewegen en aan mindfulness te doen  mijn leven weer terug gekregen. Nu heb ik een gezond gewicht, energie om van alles te en zit ik weer echt lekker in mijn vel. Ik was waar jij nu bent en ik ben nu waar jij na mijn traject kunt zijn.

Ik kijk naar jou, je leven en hoe jij bent. Samen gaan we er voor zorgen dat jij een voedingspatroon vindt dat bij jou past en dat beweging en stressbeheersing onderdeel van jouw leefwijze worden. Zo val je niet terug in oude gewoontes en zorg je ervoor dat je een blijvend resultaat bereikt.

Ik begrijp dat je twijfelt. Als je een beetje lijkt op de klanten waar ik mee werk dan heb je al verschillende pillen en supplementen geprobeerd zonder het gewenste resultaat. Je bent bij verschillende artsen op zoek geweest naar een oplossing maar je komt niet verder.

Met dit traject ga jij zelf met je lichaam aan de slag. Je zal leren hoe je er het best voor kan zorgen zodat het zelfhelend vermogen van je lichaam zijn werk kan gaan doen. Door je voeding aan te passen en te leren luisteren naar de signalen van je lichaam breng je rust terug en krijg je de kans om te herstellen.

Wat voeding betreft krijg je van mij geen tijdelijk dieet, ik help je over te stappen naar een nieuw voedingspatroon. Ik zorg er niet alleen voor dat mijn adviezen echt bij jou passen, ik geef je ook hulp in de keuken en in de supermarkt. Je kunt namelijk privé kookles krijgen of een kookworkshop met meerdere mensen boeken. Daarnaast kun je met mij een tour door de supermarkt doen waarbij ik je help om andere keuzes te maken en ik uitleg geef over wat er nou eigenlijk op een etiket staat.

Wat beweging en mindfulness betreft kijk ik ook hoe jouw leven op dit moment is en hoe dit het beste bij jou past. Het gaat ook hier om kleine stappen die we nemen zodat het makkelijk vol te houden is en het een nieuwe gewoonte wordt.

Ik snap dat je zo snel mogelijk resultaat wilt zien. Want hoe lang loop je ier al mee? Hoeveel heb jij je al moeten ontzeggen, hoeveel leuke dingen af moeten zeggen omdat je weer teveel last hebt?

Het is moeilijk te zeggen hoe lang het bij jou gaat duren omdat iedereen anders is. Het hangt ook van jezelf af en hoe serieus jij hiermee aan de slag wilt gaan.

Wat héél belangrijk is: geef jezelf hiervoor de tijd. Wat je wil gaan doen vereist een aanpassing aan je leefstijl, dat doe je niet in twee weken. Als je teveel in één keer wilt veranderen dan wekt dat weerstand op. We doen het stap voor stap. Kleine stappen zijn ook stappen!

Bedenk eerst eens hoe lang je al die klachten hebt. En vraag je dan af: maakt het echt uit, zou een maand meer of minder echt uitmaken? Wat je vooral moet onthouden is dat als jij begint, je op weg gaat naar een gezonder leven en meer energie. Iedere stap is er één en iedere stap draagt bij aan het resultaat dat jij wilt behalen.

 

Ik snap dat dit een belangrijk punt is, want het laatste wat je wilt is terug bij af zijn. Daarom doen we hele veel dingen in kleine stappen.

Als je mijn traject gaat volgen pas je in kleine stappen je oude patroon aan. Het is dus geen tijdelijke oplossing naast je oude patroon, het is  oude patroon wordt stukje bij beetje vervangen. Je went steeds aan de aanpassingen voordat je verder gaat met de volgende stap. 

Je zult leren waarom je bepaalde dingen verandert, wat het in je lichaam doet en hoe jij er op meerdere manieren beter van wordt. Zo ben je heel bewust bezig met het waarom en dat maakt het makkelijker om door te gaan. Het is anders dan een standaard dieet of een standaard dosis pillen en supplementen. Het is op maat gemaakt voor jou. Tussendoor kun je me appen en mailen, dus je staat er ook nooit alleen voor. We bouwen samen een goede basis waarmee jij verder kan.

Mocht je nu bij jezelf denken: “Ik probeer het zelf eerst nog wel even”. 

“Ik denk er nog even over na.”

“Is het de investering wel waard?”

Vraag jezelf dan ook eens af: wat heeft het zelf proberen tot nu toe opgeleverd? Waar moet je nog over nadenken? Vind jij dat jij die investering niet waard bent?

Het antwoord is: je bent op deze pagina gekomen omdat je hulp zoekt, omdat je het niet alleen kunt en omdat je van binnen voelt dat jij het nodig hebt en het waard bent. Want jij hebt recht op gezondheid en een leven met minder pijn, net als ik.

Als je nog niet overtuigd bent of andere vragen hebt dan nodig ik je uit om een gratis sessie in te boeken zodat je al je vragen en twijfels kunt uiten. Het is geheel vrijblijvend en je komt er in ieder geval wijzer uit. 

Dus, waar wacht je nog op? Plan een datum in en dan zorg ik voor koffie of thee.

Mijn laatste blogs

Ik ben met mindfulness begonnen omdat ik heel erg graag meer rust in mijn hoofd wilde maar ik kreeg veel meer dan dat: mijn fibromyalgiepijn verminderde aanzienijk! De meest genoemde klacht bij fibromyalgie is pijn. Fibromyalgiepijn  is chronische pijn. Het…

Toen ik nog fibromyalgie en veel pijn had kwam ik wel eens een arts of therapeut tegen die niet wist wat hij met mijn klachten aan moest.Vaak kwamen ze dan tot de conclusie dat het wel “tussen mijn oren” zou…

Wie mij kent weet dat ik echt een voorvechter ben van (meer) plantaardig eten. Het is beter voor mens, dier en milieu. Het traject dat mijn klanten volgen bestaat voor een groot deel uit het aanpassen van hun dieet naar…

Hoe ik fibromyalgie de baas werd Fibromyalgie is heel lang deel van mijn leven geweest. Ik spreek met opzet over het verleden want ik ben al een tijdje zo goed als klachtenvrij. Sinds ik begin twintig was heb ik allerlei…

Hoe gezond eten jouw nieuwe gewoonte wordt! “Ik wil gezonder eten!” Als je aan het einde van het jaar een rondvraag doet naar de goede voornemens van de mensen om je heen zul je deze uitspraak regelmatig voorbij horen komen.…

Herken je dit? Je ben al heel vaak een nieuw dieet gestart, je hebt je voorgenomen om iedere dag iets eerder op te staan zodat je in de ochtend ook je gezonde lunch kan maken om mee te nemen en…

In Nederland hebben 1,2 miljoen Nederlanders diabetes type 2, dus 1 op de 14 Nederlanders. Iets meer mannen dan vrouwen. Naar schatting zijn er meer dan 1,1 miljoen Nederlanders met prediabetes, een voorfase van diabetes type 2. Daarnaast zijn er ook mensen…